Planlegg middagen med hele familien med middagsplanlegger

Top 10 grunner til å bruke en middagsplanlegger

Med middagsplanleggeren får du en mindre stressende hverdag, mer tid for deg og familien, sparer penger og større variasjon i måltidene. Vi har jeg oppsummert topp 10 grunner til hvorfor du også burde starte med vår middagsplanlegger.

  1. Spar tid

Planlegging av middagene dine for uken hjelper deg med å administrere tiden din bedre. Vi bruker mye tid på å bestemme oss for hva vi skal spise, handle mat, lage mat og så rydde opp etter middagen. Ved å planlegge og organisere måltidene dine betyr det at det ikke er flere i-siste-liten-turer til butikkene og man reduserer den planløse vandringen i butikken og overforbruket.

  1. Kast mindre mat

Når du går til matbutikken med en plan, og vet hvordan du skal bruke alle varene i løpet av uken sparer du mye penger. Når hver ingrediens har en hensikt, trenger du ikke å bekymre deg for at ting i kjøleskapet ditt går til spille.

  1. Bli mer organisert

Å planlegge middager for en hel uke er en øvelse i å bli mer organisert, som er viktig å lære for store og små. Sett deg ned med hele familien og gjør det til en hyggelig søndagsaktivitet å planlegge middagene for neste uke, eller sett deg ned i ro og mak og oppdater deg på de siste matbloggene du vil teste i uken som kommer. Blir det en tur på restaurant neste uke? Huk det av i middagsplanleggeren, så er det ihvertfall ikke glemt. 

  1. Mindre stress

Ved å organisere middagene dine på forhånd kan du redusere det fryktede spørsmålet «hva er det til middag?». Vi vet å planlegge middag kan være unødvendig stress, spesielt på ukedagene når du må løpe hjem fra jobb og prøve å få et sunt, næringsrikt måltid på bordet. Hvis du har en middag forhåndsplanlagt, er alt som gjenstår på slutten av en lang dag å lage det som du/dere har planlagt og nyte middagen sammen.

  1. Større variasjon

Når vi har det travelt, kan det være lett å lage det samme om og om igjen. Middagsplanlegging bidrar til å sikre at du spiser en rekke forskjellige matvarer, og det kan hjelpe deg med å spise mer frukt og grønnsaker. Ved å følge en sunn måltidsplan, vil den også bidra til å sikre at du spiser riktig mat i de riktige porsjonene.

  1. Spar penger

Hvor mange ganger opplever du at du kommer til slutten av uken og må kaste ut mat som har blitt dårlig? Det er faktisk penger du kaster i søpla! Eller hvor mange ganger kommer du til slutten av dagen uten plan for middag, og du tenker bare «æsj – jeg gidder ikke å tenke på middag, la oss bare bestille takeaway / spise ute / ta et ferdigmåltid.» ?

Hvis du planlegger måltider, kjøper du bare det du trenger for uken. Du ender ikke opp med å kaste bort mat (og dermed penger), og du betaler ikke unødvendig ut med dyre takeaway-middager ute og ferdigretter.

Middagsplanlegger – Meny Retro design
Ukesplanlegger a4 format for kjøleskap familieplanlegger ukesmeny for mat.
Middagsplanlegger – Meny basic

Avhengig av hvor mye mat du kaster bort og hvor mye du bruker på improviserte takeaways og dyre ferdigretter, kan besparelser være enorme!

  1. Inkluder barna i planleggingen

Ved å inkludere barna i planleggingen har de noe å glede seg og de vet når de får sine favoritter i løpet av uken. Du slipper også å høre “hva er det til middag i daaaaag?”. De vet at de kan sjekke middagsplanen på kjøleskapet. Dette er også en utmerket mulighet til å inkludere barna i matlagingen (velg den dagen som dere har best tid og gjør det til en hyggelig familie aktivitet).

barn som deltar i matlaging med middagsplanlegger
  1. Husk det du har i frysen

Ta alltid en titt i fryseren og tøm fryseren jevnlig ved å inkludere det du har gjemt (og glemt) der i middagsplanen for uken. 

  1. Nye retter

Har du lyst til å teste den retten du så på Instagram forrige uke? Skriv den opp i middagsplanleggeren da vel! Når alle ingrediensene er klare i kjøleskapet er det superenkelt å endelig prøve de nye rettene du har hatt lyst til å teste ut.

  1. Slutt på back-up middager

Corn flakes til middag…? Ikke akkurat det man hadde tenkt, men når man ikke planlegger og dagene går i ett så hender det at det blir en “enkel” middag og corn flakes eller brødskivene kommer på bordet til middag. Ikke med middagsplanlegger 🙂 

Gratis frakt

på ordre over 700,- Kun 49,- for frakt under 700,-

Lages på bestiling

Vi produserer når du bestiller, det tar ca 7-14 dager inkl. postgang.

Miljøvennelig produksjon

Alle produkter lages på bestilling, ingen overproduksjon.

100% Sikker & rask betaling

Vipps / MasterCard / Visa